שתיית שייקים בחורף

שתיית שייקים בחורף / יגאל קוטין / מומחה לרפואה הודית מסורתית ואיירוודה

שמתי לב שבחורף אני יוצא מהבית ליומי עם בקבוק הסמוג'י (שייק) שלי אך חוזר איתו מלא בסוף היום מכיוון שהגוף אינו רוצה מזונות קרים בחורף. עם זאת, אני מאד אוהב את רעיון השייק, וחשוב לי לצרוך כל הדברים הטובים שאני שם בפנים: השייק מתעכל מהר, אינו משאיר תחושת כבדות כמו אחרי ארוחה מלאה, וממלא באנרגיה חיונית למשך היום.

אז הנה כמה עצות לגבי מה כדאי לעשות עם השייקים בחורף:

  1. לשתות את השייק אחרי כמה שעות, כאשר הגוף כבר התחמם
  2. (או) לשתות אותו בשעות החמות של היום
  3. לא להשתמש בקרח או בנוזלים קרים
  4. להשאיר אותו בחוץ כדי שיתחמם לטמפרטורת החדר
  5. להשתמש בחומרי מזון חמים כמו תבלינים מחממים (ג'ינג'ר, קינמון, פלפל קאיין) בכדי שיאזנו את הקרירות של הפירות והעלים הירוקים

עוד נושא שחשוב להקפיד עליו הוא הנושא של מניעת חמצון – מאחר והשייק נשמר בחוץ ואנחנו לא שותים אותו מיד, החשיבות של מניעת חימצון היא קריטית! חימצון מתרחש בכל רגע ורגע והוא הורס את המרכיבים החיוניים במזון ואת הערכים התזונתיים. אולם, אם יש באפשרותנו למנוע חימצון ולא במעט, וחשוב להשקיע את המאמץ בכדי להפיק את מרב התועלת מן המזונות החיוניים – בלנדר ואקום של OZEN משתמש בטכנולוגיה מיוחדת של הוצאת החמצן ע"י ואקום מתוך הבלנדר לפני תהליך הערבול, וכך נוגדי החמצון לא נכנסים לפעולה וחימצון המרכיבים נמנע!

אז, קבלו 3 מתכוני שייקים (סמוג'י) המתאימים לחורף, ממלאים ומשביעים, מלאי מרכיבים חיוניים ולא מקררים, שהכי טוב להכין בבלנדר ואקום:

תפוז -ג'ינג'ר

2 חופנים של עלי קייל (אפשר להחליף בתרד או חסה)

1 תפוז קלוף

2-3 סמ' של ג'ינג'ר טרי וקלוף

1 כף של צימוקים שחורים

1-2 כפיות של מולסה

1 כוס מים

ערבלו הכל בבלנדר של אוזן OZEN

הסמוז'י הזה עשיר בברזל (מולסה, קייל)

קקאו חריף

1/2 כוס של פירות יער (פטל, אוכמניות…)

1 כף של אבקת קקאו אורגני נא (raw)

1/2 אבוקדו

1/2 בננה

חופן של עלי תרד (או קייל או עלי מנגולד)

קורט של פלפל קאיין (אבקת פלפל חריף אדום)

1-2 כפיות של דבש

2 כוסות מים

ערבלו הכל בבלנדר של אוזן OZEN

המשקה עשיר מאד בנוגדי חימצון (קקאו, פירות יער, עלים ירוקים), עשיר באשלגן, עשיר בויטמין C, ויטמין K, ויטמין A, עשיר בחלבון וחומצות שומן.

אגס ותבלינים

1 כוס חלב שקדים

1/2 כוס פירות יער (פטל, אוכמניות וכו') או 1 בננה

1 אגס

1/8 כפית אבקת קינמון

1/8 כפית אבקת ציפורן

1/8 כפית אבקת הל

1/2 כפית סירופ מייפל איכותי

חופן של עלי תרד או קייל

ערבלו הכל בבלנדר של אוזן OZEN