טיפים להכנת מרק טחון לתינוקות

איך הזמן עובר מהר, נכון? פתאום, התינוק הקטן שלנו גדל, מזהה את הסביבה, מכיר ריחות, קולות ופרצופים, שגרת האכילה שלו קבועה ו…החלק הכי מרגש, נראה שהוא מוכן לאכול אוכל מוצק! הרבה הורים חושבים שהאוכל הקנוי שמגוון חברות מציעות היום, טעים ומזין יותר, אבל יש לנו חדשות טובות – אוכל ביתי פעמים רבות מוצלח יותר מהגרסאות הקנויות ויכול לספק לתינוק שלכם הרבה יותר מבחינת ערכים תזונתיים ובריאות, והדרך הטובה ביותר להתחיל היא הכנת מרקים טחונים וטעימים שיגלו לקטנים שלנו עולמות חדשים. אתם רק צריכים לדעת איך לעשות את זה נכון. אם אתם הורים טריים ותוהים איך הכי נכון להכין מרק טחון לתינוקות – אז המאמר הבא בשבילכם.

בין הגילאים 4 ל-6 חודשים, התינוק שלכם יהיה מוכן לטעום את האוכל המוצק הראשון שלו. אם אתם לא לחוצים בזמן ואתם אוהבים את המטבח – הכנת ארוחות לתינוק מאפס היא אופציה נפלאה ובעלת יתרונות רבים: החל מחשיפת התינוק שלכם לטעמים רבים יותר, מה שעשוי לעזור להם להפוך לילדים עם תיאבון רב יותר, גם מבחינת מחיר זה חסכוני יותר והחלק החשוב ביותר – אתם שולטים ומנהלים את כמות הסוכרים והמלח במזון שלו.

טיפים לבישול מרק טחון לתינוק לתינוקות

  • מומלץ לרכוש ירקות ובשרים טריים ואם אפשר אורגניים, כמובן במסגרת התקציב שלכם.
  • שימו לב שאתם מאחסנים את המצרכים בטמפרטורה בטוחה. אוכל במקרר צריך להישמר בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס ואוכל קפוא צריך להיות ב-18- מעלות צלזיוס. אם אתם לא יודעים כיצד לבדוק, ניתן לקנות מד חום מיוחד ולהשאיר אותו במקרר.
  • לפני שאתם מתחילים להכין לו את המרק הטחון, יש לרחוץ ידיים ביסודיות עם מים וסבון.
  • כמו כן, יש לנקות ולשטוף היטב את כל המזונות לפני הבישול. אם אתם מבשלים לו בשר, הסירו שומן מיותר, אם יש חלקים פגומים או רקובים בפרי/ירק להסיר גם אותם.
  • כדי להימנע מזיהומים, מומלץ להקדיש קרש חיתוך אחד לירקות ופירות וקרש חיתוך אחד לבשרים.
  • לא צריך לבשל פירות לפני ריסוקם, אפשר לחתוך אותם לקוביות קטנות ואז לרסק אותם בבלנדר (נגיע לסוג הבלנדר בהמשך)
  • בכל הנוגע לירקות – יש לבשל היטב בטכניקת אידוי ולאחר מכן לטחון אותם. באידוי המינרליים והוויטמינים נשמרים טוב יותר.
  • אם אתם רוצים לשלב במרק הטחון בשר, חשוב לבשל אותו היטב עד למדיום או וול דאן.
  • ניתן לרסק או לטחון את המאכלים עד לקבלת המרקם הרצוי.

איך להכין מרק טחון לתינוק ועדיין לשמור על הוויטמינים וכל הערכים התזונתיים בו?

אתם בטח שמתם לב, שבשנים האחרונות יצאו לשוק כל מיני סירי בישול משוכללים ובלנדרים חדשניים שאמורים להפוך את המזון לתינוקות שלנו לקל להכנה. המבחר כל כך גדול וקל ללכת לאיבוד בו. אז לפני שאתם רוכשים מוצר מיוחד – חשוב שתקראו את הפסקה הבאה.בלנדרים ומעבדי מזון למיניהם, הומצאו כדי לעשות לנו את החיים פשוטים יותר ולטחון מזון בקלות, אבל הבעיה היא שרבים הם לא שומרים על הטריות, על הערכים התזונתיים ואפילו הטעם של הפרי/ירק. המהירות בה הבלנדר מסתובב והחיכוך שנוצר בין הסכינים לירקות מגבירים את נוכחות האוויר והחמצן מה שמוביל לאובדן משמעותי בנוגדי החמצון החיוניים שהיו קודם בפירות ובירקות שלנו. אבל למזלנו, כיום יש טכנולוגיה חדשנית שמעניקה פתרון מושלם לכל הבעיות הללו ומשנה את כל חוקי המשחק – בלנדר ואקום.

בלנדר ואקום ozen

הכנת מרק טחון לתינוק עם בלנדר ואקום

אז מה הופך את הבלנדר וואקום לכל כך מיוחד? לפני שהוא מתחיל לטחון את כל התכולה, הבלנדר שואב את כל האוויר שנמצא בו ורק אז מתחיל בפעולת הטחינה. המשמעות היא שטחינת מרכיבי המרק נעשית בלי שום נוכחות של חמצן בפנים כך שלא נוצרת פגיעה בנוגדי החמצון ובכל המרכיבים החיוניים שהתינוק שלנו זקוק להם. בנוסף לשמירה על הערכים התזונתיים – בלנדר ואקום משמר את טעם הפירות והירקות והתינוק שלכם יוכל ליהנות ממרק טחון עם טעם עשיר שלא תוכלו להשיג עם שום מעבד או בלנדר אחר. הוא יוצר מרקם אחיד שמתאים בדיוק לתינוקות והודות לכלי האחסון בוואקום – בעל יכולת לשמור על הטריות לאורך זמן.

כמה מילים אחרונות…

הורים רבים בוחרים להשקיע שעות ארוכות במטבח במחשבה, ברכישת מצרכים יקרים, בהכנות ובבישול מתכונים נפלאים לילדיהם מבלי לדעת שכל העבודה הקשה מתבזבזת ברגע שהם טוחנים את המרכיבים בכל מיני בלנדרים שפוגעים בתוצר הסופי. אם אתם רוצים שהתינוק שלכם ייהנה מהארוחות טעימות ומזינות במיוחד, מומלץ לשקול להצטייד בבלנדר וואקום.

יש לכם עוד שאלות? התלבטויות? לפרטים נוספים על בלנדר ואקום מוזמנים ליצור איתנו קשר 😊 מלאו את הפרטים שלכם ונדאג לחזור אליכם בהקדם, או התקשרו אלינו.