השוואת בלנדרים – איזה בלנדר ניצח במבחן הבלנדרים?

עם כל כך הרבה דגמים של בלנדרים ומסחטות בשוק, המבחר עשוי להיות מבלבל, אפילו אם כל מה שאנחנו רוצים זה להכין שייק…

לפיכך עשינו כאן השוואת בלנדרים מסוגים שונים והצגת ההבדלים העיקריים ביניהם (לא יכולנו כמובן לכסות את כל הדגמים בשוק):

מבחן בין הבלנדר של אוזן לנינג'ה

1 מסחטה ידנית או חשמלית

נתחיל עם המסחטה הידנית הפשוטה שיש כמעט בכל בית: מדובר במכשיר מפלסטיק או מתכת שדורש מאיתנו לסחוט את הפרי החתוך ולתת לנוזל לגלוש כלפי מטה דרך החורים ואל המיכל של המסחטה. זהו ללא ספק הפתרון הזול ביותר והוא מתאים מאוד לסחיטת פירות הדר עם הקליפה כגון תפוזים ולימונים.

סוג נוסף של מסחטה ידנית שעושים בה שימוש לכמויות גדולות היא מסחטה עם מנוף שנלחץ בחוזקה אל הפרי ויכולה לסחוט גם פירות אחרים כגון רימונים.

מעבר למסחטה ידנית, יש גם מסחטות חשמליות סגורות שלעיתים קוראים להן גם “מסחטות איטיות”. אלו לרוב מסחטות לשימוש מקצועי (מסעדות, בתי קפה) והמחיר שלהם עומד על כמה מאות שקלים.

2 בלנדר מוט

המוט מיועד הן לשייקים והן לרטבים או ריסוק מרקים. המכשירים הפשוטים יותר עובדים בפולסים, אך יש גם כאלו שאפשר להפעיל בצורה רציפה. מבחינת המחיר, הם מתחילים לרוב ל-100 ₪ למותגים הפחות יוקרתיים ויכולים להגיע גם לכמה מאות שקלים.

יתרון ספציפי של המוט הוא שניתן לעבוד אתו בקלות עם פירות קפואים, מה שהופך אותו לאידאלי להכנת קוקטיילים.

3 בלנדר מבוסס להבים ומיכל

אלו אולי הבלנדרים המוכרים ביותר הודות לפרסום המסיבי של מותגים כגון נינג’ה. הם מורכבים לרוב ממיכל ולהב אשר מערבל את המרכיבים השונים. ניתן להשיג אותם עם מכלים בנפחים שונים בהתאם לכמות המשקה אותה רוצים לקבל (המכלים הקטנים ביותר הם של 0.5 ליטר).

הם בדרך כלל קלים מאוד לניקוי והלהבים נשלפים (יש כמובן להיזהר בעת הניקוי שלהם ולהשתמש בכרית יפנית נקייה או זרם חזק של מים).

בעבר הבלנדרים הללו היו איטיים יחסית ומוגבלים בעיקר לפירות וירקות רכים. היום לעומת זאת הסטנדרט בשוק הוא של בלנדרים מהירים יותר שמסוגלים לרסק אפילו קרח. 

בנוסף לבלנדרים שמיועדים בעיקר לשייקים, ישנם גם בלנדרים משוכללים יותר שמסוגלים לערבל מזון וכוללים כלי קיבול מתחלפים. אלו יכולים בהחלט להוות תחליף למערבל מזון גדול ומסיבי.

טווח המחירים כאן הוא נרחב ומתחיל מכמה מאות שקלים עד לאלף ₪ ואף יותר. המחיר תלוי גם בשאלה האם לבלנדר יש תכונות מתקדמות כגון תוכניות למהירויות שונות וכו’. 

4 בלנדרים עם וואקום

הבלנדרים מבוססי הוואקום הם המילה האחרונה בשוק. בלנדר הואקום של “ozen” מבוססים על מיכל המופרד בוואקום מן החוץ והמונע חדירת אוויר וחמצן בזמן הערבוב והחיתוך. בזכות זאת אלו הם הבלנדרים היחידים שבמשך הפעולה שלהם לא הולכים לאיבוד בדרך נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים), מינרלים וסיביים תזונתיים. העובדה שגם לא נכנסות למיכל בועות אוויר מעניקות מרקם אחיד יותר וטעם משופר.

מחירים של בלנדרים מבוססי וואקום אינו שונים באופן ניכר מאלו של הבלנדרים שאינם מבוססי וואקום, אך הם לא נמצאים בקטלוג של כל החברות.

השוואה בין בלנדר ואקום לבלנדר להבים רגיל

בצעו מבחן בלנדרים משל עצמכם

אלו הדברים שהכי חשוב לבדוק לפני שקונים בלנדר:

  • אחריות – לכמה שנים ניתנת האחריות ומה היא כוללת? אל תצפו לאחריות נרחבת במיוחד בבלנדרים הזולים.
  • איכות החומרים – ישנם כמובן הבדלים בין החומרים שמרכיבים את הבלנדרים. לדוגמה, איכות הלהבים או הפלסטיק. בכל מקרה, חשוב לאחסן את הבלנדר במקום בטוח שהוא לא יכול ליפול ממנו ולהרכיב את החלקים באופן הרמטי לאחר השימוש.
  • חלקים חלופיים – במקרה של בלנדרים יקרים יחסית, עדיין ישתלם לנו לקנות חלק חלופי גם במקרה של שבר או סדק שלא מכוסים על ידי האחריות. לכן חשוב לבדוק היכן נמצאות מעבדות השירות.

בלנדר ואקום או בלנדר רגיל?