הרבה יותר מגאדג’ט – בלנדר ואקום, המפתח לחיים בריאים יותר

בשנים האחרונות טירוף הבריאות פגש גם אותנו כאן, בישראל הקטנה – ואנחנו יכולים רק להגיד על כך תודה! ספורט, דיאטה נכונה, שייק בריאות – כל אלה נהיו שם דבר כבר כמעט בכל בית בישראל, אבל עוד יש כמה דברים שאנחנו מפספסים בתהליך. יכול להיות שאנחנו לא מפיקים את המיטב ממה שאנחנו עושים? יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לצעוד עוד צעד אחד קדימה לחיים בריאים יותר? בהחלט. וזה בלנדר ואקום.

המודעות לחיים בריאים רק עולה בשנים האחרונות. אוכלוסיה גדולה יותר מבעבר מודעת לסכנות שמחכות לנו מעבר לכל פינה, ולפעולות הפשוטות שניתן לעשות כדי להימנע מהן. תפריט בריא יותר, דיאטה נכונה, ספורט קבוע ואורח חיים רגוע הם רק ההתחלה של הפעולות הללו. המודעות הזו מאפשרת גם שינויים משמעותיים בנתוני תוחלת החיים שלנו, באיכות החיים עצמם ובתחושה האישית שלנו. התחלתם לעסוק בספורט? שיניתם את התפריט שלכם? כל הכבוד! אתם בדרך הנכונה, אבל יש עוד משהו שיכול לקדם אתכם הלאה – ואולי בכלל לא שמעתם עליו. בלנדר ואקום. מה זה? מה זה עושה? ומה היתרונות שלו? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.

פירות וירקות – גם בשייק

חמצן? תשמרו אותו בשביל הריאות שלכם

בלי חמצן – אין חיים, אבל לפעמים שווה להשאיר את החמצן בחוץ. ברוב הפירות והירקות שאנחנו צורכים במהלך היום, בעיקר אלו שהם פצצות של ויטמינים ומינרלים הנחוצים לגוף שלנו בפעולותיו היומיומיות, יש מנגנון הגנה טבעי שחלק גדול ממנו אובד, בדרך כלל, במהלך עיבוד הפרי או הירק. מנגנון ההגנה הזה נקרא – נוגדי חמצון. כדי להבין ממה המנגנון הזה מגן עלינו, ומה היתרון של בלנדר ואקום בהקשר שלו, נצטרך ללכת רגע אחד קצת אחורה. תהליך החמצון הוא התהליך שבו החמצן מתרכב עם חומר אחר. בתהליכי חמצון רבים נוצרים רדיקלים חופשיים, וכשהם נמצאים בגוף שלנו הם יכולים להתחיל תגובות שרשרת שפוגעות בתאי הגוף. נוגדי חמצון? מגנים עלנו בדיוק מזה! החמצן מתרכב אליהם, במקום לחומרים אחרים, ובכך הם מונעים את ההפצה של הרדיקלים החופשיים הללו. מה הקשר לבלנדר? פשוט. בתהליך הערבול של פירות וירקות בועות חמצן נכנסות אל תוך הנוזל, ובמפגש הזה נוגדי החמצון פועלים ובעצם “נאבדים”. כשאנחנו שותים את השייק שנוצר, אנחנו שותים שייק חשוף לחמצן ללא ההגנה הטבעית של הפרי או הירק. ערבול בואקום מאפשר מגע מינימאלי של השייק עם חמצן, וכך שומר על אחוז גבוה יותר של נוגדי חמצון בשייק עצמו ועל אחוז נמוך יותר של רדיקליים חופשיים בגוף! זה משחק של בריאות, ואם כבר הכנתם לעצמם שייק בריאות – לא שווה לדאוג שבאמת יהיה בריא?

והטעם, מה איתו?

בעת החמצון, גם הטעם של הפירות והירקות נפגם. טעמים חזקים נחלשים בהתרכבות עם החמצן ונוצר משקה עם טעם חלש יותר ממה שהוא יכול לספק לכם. הטעמים המקוריים של הפירות והירקות נשמרים בואקום, חזקים יותר, דומיננטיים יותר, ובואו פשוט נגיד את זה – טעימים יותר! וזה לא רק הטעם, גם המרקם שונה לחלוטין. בועות האוויר שנוצרות ונכנסות לשייק בעת ערבול רגיל יוצרות מרקם משתנה ומשקעים נוספים השוקעים לתחתית הכוס. בערבול בואקום המרקם חלק הרבה יותר, ללא בועות אוויר, ובצורה אחידה הרבה יותר לכל הנוזל. גם בריאות, וגם טעם – מה יכול להיות טוב יותר?

בלנדר ואקום – אני באמת צריך אותו?

התשובה הפשוטה? היא כן. התשובה המעט יותר מורכבת היא שזה תלוי בכם. בסופו של דבר מדובר כאן בבחירה, די ברורה, על חשבון אורח החיים שלכם והבריאות שלכם. אם כבר בחרתם להשקיע עבור הבריאות שלכם, ואורח חיים נוח וטוב, המאמץ המינימלי הזה ידאג לשמור עליכם לאורך זמן רב יותר. אם עדיין לא בחרתם באורח חיים בריא יותר? זה יכול להיות הצעד הראשון שלכם לכיוונו. גם אם רק תדאגו לשמר את נוגדי החמצון, שנמצאים בויטמינים והמינרלים מהפירות והירקות שאתם גם ככה אוכלים – אתם נותנים לעצמכם מקפצה עצומה קדימה. כשחושבים על זה, אין כאן תשובה פשוטה או מורכבת, התשובה היא אחת – כן. אתם באמת צריכים בלנדר ואקום. וכן, אתם בהחלט יכולים להתחיל לחיות בריא יותר וטוב הרבה יותר.

הגיע הזמן שתבחרו בחיים, והגיע הזמן שתשקיעו בעצמכם קצת יותר. ואם אתם כבר משקיעים בעצמכם, אז בלי קיצורי דרך – בלנדר ואקום הוא הכלי היחיד שבאמת פותח לכם את הדלת לחיים החדשים שאתם רוצים לעצמכם. ואם הטעם הוא מה שמוביל אתכם, אז בכלל אין איפה לטעות. אנחנו נשתה את השייק שלנו, בריא באמת, ואתם? אתם תצרו איתנו קשר ותתחילו כבר עכשיו את הצעד שלכם לחיים טובים יותר.