בלנדר ואקום – הבלנדר שמשנה את חוקי המשחק!

(נכתב על ידי יול מאתר YOLWAY)

אני לא מאמינה שאני כותבת את המילים הללו, אבל מאז שהבנלדר ואקום של אוזן נכנס לחיי הויטמיקס יצא לגימלאות. מי שעד לא מזמן נחשב להשקעה הכי שווה שעשיתי, פינה את מקומו לדור הבא.

מה כל הרעש סביב הבלנדר ואקום?

כאשר מערבלים את המזון בבלנדר רגיל, כמו ויטמיקס, האוויר בשילוב עם הסכינים מחמצן את התוצרת החיה ומשנה את הטעם ואת המרקם שלה, וגם גורם להיפרדות של הנוזלים מהסיבים. לעומת הערבול הרגיל, הבלנדר ואקום מוציא את כל האוויר לפני שפעולת הערבול מתחילה. פעולה זו של הוצאת האוויר מונעת את תהליך ההתחמצנות ושומרת על הערכים התזונתיים של הפירות הירקות והעלים הירוקים. הטעם הנפלא של השייקים והצבע הזוהר שלהם לא משאירים מקום לספק – פשוט עולם אחר לגמרי!

אז נכון שהכי עדיף לאכול את התוצרת טרייה ובלי שום חיתוך או עיבוד אפילו מינורי. אבל לשתייה של שייק יש יתרונות רבים, כמו ללמוד לאכול עלים ירוקים, או ללמוד לאהוב פירות חדשים שלא כל כך רגילים לאכול. בנוסף אנשים שעושים את צעדיהם הראשונים בתזונא חיה לרוב מתקשים לאכול הרבה פירות וירקות, ושתייה של שייקים מאוד עוזרת להגדיל כמויות של מזון חי בתפריט. עם שתיית השייקים אנשים מדווחים על עלייה משמעותית באכילה של תוצרת חיה וטרייה, על עלייה ברמת החיים והחיוניות של הגוף, ועל גמילה מהתמכרויות לקפה, רטלין, מתוקים מעובדים, בצקים, אכילה רגשית ועוד. גם אנשים שהם כבר פירותנים ורואואיסטים ותיקים מאוד שמחים לגוון מדי פעם את התזונא בשייק טעים, גלידה או רוטב פירות מענג. ואם כבר לשתות שייק אז רק מבלנדר ואקום ששומר על כל הערכים התזונתיים ושופע בנוגדי חמצון.

השייק בבלנדר ואקום של אוזן יוצא חי וזוהר בעל טעם עסיסי ואמיתי – פשוט תענוג אמיתי! מה בשייק? עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, רוקט, שמיר, גבעול סלרי, כוסברה, חסה, בננות ותמרים, מעל תות פקיסטני קפוא.

איך הרומן שלי עם הבלנדר ואקום התחיל?

איך שהשמועה על המוצר החדש הגיעה לאוזני מיד הרמתי טלפון לגיא נעם היבואן וקבענו הדגמה אצלי בבית, היה משהו בהסבר שנשמע לי מאוד הגיוני. מיקמנו את שני הבלנדרים אחד על יד השני והתחלנו לעשות שייקים: שייק מעלים ירוקים, עגבניות ותפוחי עץ, כל אחד מהם בנפרד, ובשני הבלנדרים ביחד באותו הזמן ועם אותה כמות של תוצרת. וזה פשוט לא להאמין בהבדלים. הנה תראו בעצמכם:

המבחן האמיתי: בלנדר ואקום מול הויטמיקס ראש בראש

השייק הירוק – בלנדר ואקום ראש בראש עם ויטאמיקס. מימין בלנדר ואקום מרקם אחיד. משמאל השייק מויטאמיקס נפרד לשלוש שכבות: קצף, סיבים ומים.

השייק הירוק:

הצבע הירוק בשייק של ויטמיקס הלך והתכהה במהירות לנגד עינינו ולאט לאט החלה היפרדות ברורה בין הנוזלים לסיבים ולקצף. השייק מהואקום נשאר בצבע ירוק זוהר ויציב במשך כל זמן ההדגמה וללא היפרדות הנוזלים וללא קצף. והטעם נפלא פשוט אין מה להשוות. ההבדל היה כל כך משמעותי שהיה לי ממש קשה להאמין למה שעיני רואות. עוד אחד אמרתי וישר עברנו לשייק האדום.

השייק האדום – בלנדר ואקום ראש בראש עם ויטאמיקס. מימין בלנדר ואקום מרקם וצבע אחיד. משמאל ויטאמיקס השייק נפרד לשלוש שכבות: קצף, סיבים, נוזל.

השייק האדום:

השייק של העגבניות הראה תוצאות דומות. השייק של הויטמיקס היה ורדרד ועם קצף והלך ונפרד לנגד עינינו ואילו השייק של הואקום היה אדום, זוהר ויציב במשך כל זמן ההדגמה. הטעם של הויטמיקס היה כמו של סלסה ושל הואקום היה פשוט טעם של עגבניות טריות. וגם פה ההבדל בכמות היה גדול לטובת הואקום.

השייק התפוחי – בלנדר ואקום ראש בראש עם ויטאמיקס. הבדל משמעותי בטעם: מימין בלנדר ואקום מרקם אחיד, טעם של תפוח עסיסי. משמאל ויטאמיקס מרקם אחיד טעם של תפוח מעובד מזכיר טעם של תפוח אפוי.

השייק התפוחי:

השייק של תפוחי העץ שבר את הרצף. שני השייקים היו יציבים וזהים בכמותם. השייק של הויטמיקס היה יותר בהיר מהשייק של הואקום, אבל הטעם לא השאיר מקום לספק. טעם של תפוחי עץ אמיתי לעומת טעם של תפוח עץ שעבר תהליך של עיבוד, מזכיר טעם של עוגת תפוחי עץ.

איך שסיימנו את ההדגמה מיד רציתי לכתוב ולספר לכל העולם ואשתו על החדשות המרעישות, אבל גיא עצר אותי ואמר לי שלפני שאת משתפת את כולם את קודם צריכה לנסות את המכשיר במשך תקופה ורק אז. אמרתי לו שאני לא צריכה זמן כדי לדעת שיש פה עסק עם מוצר מהפכני, אבל הסכמתי שיש לבדוק את אמינות המוצר ואיך הוא מתפקד בשוטף, ואיך הוא עומד בעומס של הכנת השייקים השונים. את הבלנדר ואקום שלי רכשתי מיד בתום ההדגמה, זה היה בחודש מאי 2017. מאז כל יום אני מכינה איתו שני שייקים בבוקר ושניים אחר הצהריים גם עם פירות קשים וקפואים והוא בהחלט עושה את העבודה!

שמנת קשיו, צילום בתוך הכד של הבלנדר ואקום של אוזן.

ומה לגבי חמאות וממרחי אגוזים?

עם הבלנדר ואקום של אוזן אפשר להכין גבינות קוטג’, גבינות סמיכות, גבינות רכות, שמנת וחלב אגוזים.

חמאות אגוזים (שהן בלי מים בכלל) אי אפשר להכין איתו. אבל מאז שרכשתי את הבלנדר ואקום אין לי שום חשק או צורך להכין חמאות בויטמיקס, למרות שעדיין יש לי את שני הבלנדרים, בגלל שההבדל בטעם ממש מהותי.

גבינת מקדמיה חלומית, במרקם מעט סמיך, בבלנדר ואקום של אוזן.
גבינת קשיו נפלאה, במרקם רך, בבלדר ואקום של אוזן.

האם בלנדר ואקום נבדק במעבדה?

מכון המחקר לאנליזות של המזון באוניברסיטת suwon בקוריאה – food analysis research center בדק את תכולת הפוליפנולים באוכמניות כחולות (blue-berries), פעם אחת בטחינה ללא ואקום ופעם שנייה בטחינה עם ואקום. האוכמניות הן פירות יער שמכילות הרבה מאוד נוגדי חימצון ממשפחת הפוליפנולים. את בלנדר הואקום ניתן להפעיל ללא יצירת הואקום, כך שאפשר לנטרל כל פרמטר אחר (למשל החומר ממנו מורכב הסכין, מהירות הסיבוב וכו’) ולבדוק רק את השפעת יצירת הואקום בתוך המיכל על כמות נוגדי החימצון. בנוסף החוקרים בדקו גם את הכמות של ויטמין A, שגם הוא נוגד חימצון חשוב, והתוצאות בהחלט מרשימות!
כמות נוגדי החימצון ממשפחת הפוליפנולים בטחינה עם ואקום הייתה 186.96 לעומת 70.96 בטחינה ללא ואקום.
כמות הבטא קרוטן, שגם הוא נוגד חימצון חשוב, הייתה 3.11 בטחינה עם ואקום לעומת 0.86 בטחינה ללא ואקום.
לחצו כאן כדי לצפות בדוחות המעבדה המקוריים.

בלנדר ואקום של אוזן קל מאוד לניקוי. כל החלקים מתפרקים אפילו הלהבים.

מה היתרונות של הבלנדר ואקום?

עם השימוש בבלנדר ואקום של אוזן גיליתי שבנוסף לאי החמצון של המזון יש לו גם הרבה יתרונות נוספים והם:

  • אי חמצון התוצרת החיה.
  • שייק חי וזוהר.
  • טעם עסיסי ולא מעובד של הפירות בשייק.
  • יעילות של הזמן – בזמן הוצאת האוויר והערבול לא חייבים לעמוד ליד הבלנדר,
    אלא אפשר לעשות דברים אחרים בזמן הזה.
  • נענוע המכשיר – אם העלים לא יורדים לכיוון הסכינים בזמן הערבול, במקום פעולת הדחיסה עם המוט בבלנדר הרגיל, אפשר לנענע את גוף המכשיר עד שכל התכולה יורדת אל הלהבים.
  • 3 תוכניות פעולה – לבלנדר ואקום של אוזן יש שלוש תוכניות: ואקום + ערבול; רק ערבול: פולסים ורציף; רק ואקום.
  • קלות בניקוי – יתרון ענק של הבלנדר ואקום של אוזן הוא שכל החלקים שלו מתפרקים וניתנים לשטיפה כולל הסכינים.
  • כלי אחסון ואקום – בנוסף הוא מגיע עם כלי לאחסון שגם ממנו אפשר להוציא את האוויר לשמירה טובה יותר של השייק.
  • טריות השייק נשמרת הרבה מאוד זמן לאחר ההכנה שלו. השייק לא מתחמצן במשך שעות אחרי הערבול (אפשר לראות אחר מספר שעות שאזור המגע עם האוויר מתחמצן וכל היתר נשאר בצבעו הזוהר).
  • מהירות סיבוב סכינים יחסית נמוכה – שומר על רמת ערכים גבוהה של התוצרת החיה באותה איכות טחינה כמו של הבלנדרים החזקים.
  • 80 KPA – מוציא החוצה את מקסימום האוויר בזמן פעולת הואקום.
  • מחיר שווה – מכיוון שהסכינים בבלנדר ואקום מסתובבות ללא אוויר, מספיק מנוע חלש יותר מויטמיקס לערבול זהה, מה שמוזיל מאוד את העלות של הבלנדר ושומר על רמת ערכים גבוהה של התוצרת החיה.
  • אחריות יצרן ויבואן של שנתיים. בלנדר ואקום של אוזן הוא מותג של חברה קוריאנית בשם Hanssem Ozen.
    באירופה אותו מוצר בדיוק נמכר תחת המותג Vidia.
  • המיכל עשוי מ-Tritan פולימר חזק שבו משתמשים גם מותגי הבלנדרים המובילים והוא BPA free.
בלנדר ואקום של אוזן עומד במבחן התוצאה!

האם לבנדר ואקום יש חסרונות?

ומה עם חסרונות? אתם בטח שואלים, אז כמו לכל דבר טוב גם לבלנדר ואקום יש כמה חסרונות והנה הם:

  • אין מוט – חסרון שהכי בולט לעין הוא שאי אפשר לערבל עם מוט, אך החיסרון הזה נפתר בקלות עם נענוע ידני של גוף הבלנדר.
  • שימוש הכרחי במים – חיסרון נוסף הוא שחייבים לשים קצת מים. ולכן אי אפשר להכין אתו חמאות, אבל את כל היתר כן. כולל גבינות אגוזים נפלאות סמיכות ורכות, חלב אגוזים וגלידות שיוצאות מעט רכות אבל הטעם אלוהי!
  • דיוק סגירת המכסה הוא חסרון נוסף. בגלל הוואקום כל החלקים צריכים ל”שבת” בדיוק במקומם. אם לא לגמרי מקפידים עשויים לגלות בתום הוצאת האוויר שהוא לא באמת הוציא אותו ואז יש לדייק את סגירת המכסה ולחזור שוב על פעולת הוואקום מחדש. עם תשומת לב, ניסיון ופז”ם תפעולי גם החיסרון הזה נעלם.
  • פרידה כואבת מהויטמיקס שותפות ארוכת שנים. פרידה עם הודיה בלב על הרבה שנים של בריאות, שעכשיו עוברת שדרוג נוסף עם הבלנדר ואקום.

לדעתי היתרונות עולים על החסרונות ובגדול!

תכירו את גיא נעם היבואן של בלנדר ואקום של אוזן. האיש שרואה צעד אחד קדימה ויודע לאתר ולייבא מוצרים איכותיים שמשדרגים את הבריאות ואת איכות החיים של הקהל שוחר הבריאות

 

אני התקדמתי לבלנדר ואקום של אוזן ועכשיו תורכם להשתדרג ביחד איתי!

זהו אני כבר לא מסוגלת ללכת אחורה. לאחר שהתנסיתי בבלנדר הוואקום, אני לא מסוגלת להכין שייק בבלנדר רגיל, עצמתי ככל שיהיה. הטעם של השייק בבלנדר הוואקום הרבה יותר טעים ומתוק, הצבע חי וזוהר יותר ואני מקבלת מאות אחוזים יותר של נוגדי חמצון. אז איך אפשר להכין שייק בבלנדר רגיל, אחרי שנחשפים לבלנדר כזה? אז זהו שאי אפשר.

לדעתי הבלנדר הזה שובר את כללי המשחק של שוק הבלנדרים ואין לי ספק שבשנים הקרובות נראה עוד הרבה יצרנים שמייצרים בלנדר ואקום, אחרת הם פשוט ייעלמו. הבלנדר הזה הוא מהפכה של ממש, מהפכה שדומה למהפכה שעשו מסחטות המיצים בטכנולוגית הסחיטה האיטית.